Михаел Шумахер не е приет в парижката клиника "Жорж Помпиду" по спешност, а в планирана операция за пореден етап от лечението му. Терапията е с трансплантиране на стволови клетки и не е първа след тежкия инцидент, който претърпя преди почти 6 години.

Вестникът разкри още детайли около новината, развълнувала света не само на спорта днес.

Професор Филип Менаш е човекът, който ръководи това лечение на легендата. Парижкият "Льо Паризиен", който първи съобщи за влизането Шуми в клиниката, твърди, че светилото следи отблизо състоянието на Михаел от самото начало на лечението му.

Преди 14 месеца той е приел легендарния пациент е направил пълни изследвания, подготвяйки го за терапията. Но миналото лято влошаване на състоянието на Шумахер не е позволило да се започне веднага с този метод.

Това обаче вече се случва, като посещението от понеделник е трето в тази клиника за последните няколко месеца, твърди отново френското издание.

Менаш е на 69 години, корифей в областта на клетъчната терапия при сърдечна недостатъчност. Прилага методите на трансплантация на стволови клетки вече близо две десетилетия.

Той е първият в света, който прави такава операция в сърцето на пациент с инфаркт.

"Льо Паризиен" се позовава на свой източник в болницата "Жорж Помпиду" и разкрива: И преди Шуми е бил приеман за планирана терапия там - първо през юли миналата година, после още два пъти през тази.

Снимка: AP/БТА

Просто това е ставало изключително дискретно и скрито от обществеността. Както върви и цялото му лечение. Далеч от информации, социални мрежи и публичното око - в имението на фамилията в Швейцария.

Преди 14 месеца, когато професор Менаш е извършил пълните изследвания, преди да назначи терапията си, германският пилот със 7 титли във Формула 1 е бил регистриран с друга самоличност в клиниката. Това е станало по искане на семейството му.

В понеделник той е докаран със специално оборудван хеликоптер на близката площадка за вертолети Иси ле Молино.

Внесен е на носилка в клиниката от един страничен вход около 15,10 ч местно време. Цялата операция по настаняването му се е ръководила лично от професора.

Вторник (днес) ще мине в процедури в болницата, а в сряда преди обяд Шумахер ще бъде върнат в имението в Гланд, Швейцария.

 

Снимка: AP/БТА