Крис Фрум ще трябва да остане в болница вероятно поне 6 седмици, изненадващо съобщи BBC. В петък колоездачният шампион бе опериран в Сент Етиен след тежката му катастрофа ден по-рано, като резултатите бяха "обнадеждаващи".

Оказва се обаче, че състоянието на 34-годишния Фрум е по-сложно. Проблемът идва от счупването на костица във врата, което не позволява той да извършва свободни движения.

Четирикратният шампион на "Тур дьо Франс" ще бъде изписан едва, когато лекарите преценят, че няма нужда от обездвижваща шина и може да ходи без асистент.

Фрум се заби в стена на къща край трасето по време на състезанието Criterium du Dauphine във Франция, след като пусна и двете си ръце от управлението на велосипеда. Ударът е станал с около 54 км/ч и последствията са сериозни.

Частично разкъсване на далака, счупени ребра, подбедрица и таз, фрактура и в лакътя, както и травма на главата. Тя обаче, за щастие, не е засегнала сериозно мозъка на колоездача - няма сътресение, защото реакцията на Фрум и предпазната му каска са си свършили работата.

Първото нещо, което докторите са чули от шампиона, е било "кога отново ще се състезавам". За съжаление отговорът е уклончив и е ясно, че няма да е през 2019-а. Нищо чудно да отнеме и повече от година, докато Фрум се възстанови напълно.