Алекс Занарди е бил транспортиран от интензивното отделение на болницата в Сиена и вече е в център за рехабилитация.

Това съобщи клиниката "Санта Мария але Скоте", където спортният герой на Италия изкара точно месец и 2 дни след ужасната катастрофа, при която се удари в идващ насреща миниван, докато тренираше с триколелото си.

53-годишният Занарди е с два ампутирани крака, четирикраен шампион от параолимпиади и пример за невероятна воля и характер. Той бе опериран три пъти в болницата в Сиена, състоянието му е стабилизирано, но няма подобрение в него.

"Общото състояние на Занарди е стабилно, което позволи преместването му - съобщи клиниката. - Той трябва да започне възстановяване и рехабилитация в специализиран център, като ние оставаме в пълна готовност за нови интервенции, ако такива се наложат.

В нашата болница спортистът мина през три изключително сложни и деликатни операции, които бяха решаващи за стабилизирането му".

Смята се, че Занарди има тежки травми на мозъка, подобни на тези, които получи Михаел Шумахер при инцидента на ски преди почти 7 години.

Повече детайли около състоянието му няма, освен че той бе поставен в изкуствена кома още с приемането му в клиниката в Сиена.

И след транспортирането му в специализирания център за рехабилитация, семейството отново благодари на феновете, медиите и институциите в Италия за подкрепата.