Диего Марадона е приет в болница в Ла Плата, но не по спешност и без непосредствена опасност за живота, разкри доктор Леополдо Луке от клиниката. Само 4 дни след 60-ия му рожден ден, отбелязан шумно Аржентина и от целия футболен свят, идолът ще остане под наблюдение със симптоми на анемия и депресия.

"Трябва да е тук поне до края на седмицата - призна доктор Луке. - Той не е добре психически, а това оказва ефект и върху физическото му здраве.

Не става дума за спешен случай, просто е нужно край него да има медицински лица. Да се следи за това тялото му да се хидратира, да се направят някои кръвни изследвания и т.н."

Лекарят отказа да даде повече подробности, но разкри, че познава футболния полубог на аржентинците отдавна. И призна, че той не е вече в някое от крилата на болницата, а в онази част на болничното заведение, която е нещо като рехабилитационен център - Санаториум Ипенса. Става дума по-скоро за терапия, отколкото за лечение.

"Знам отлично какъв човек е - каза доктор Луке. - Понякога той се чувства отлично и кипи от енергия. След няколко дни вече е различно, пада долу в емоционалната скала. Мога да кажа, че в момента е в състояние, от което съм го виждал да е стотици пъти по-добре."

В петък, навръх 60-ия му рожден ден, Марадона води отбора си Химнасия ла Плата срещу Патронато в мач от първенството и видя победа с 3:0.

Но нямаше радост и еуфория, традиционни за треньора. Той просто си седеше край тъчлинията.

Дъщеря му Джанина написа в Туитър: "Сърцето ми се къса да го гледам в такова състояние".

Според очевидци, цитирани от аржентинския в. "Оле", Марадона е докаран в клиниката от племенника му Джони и още няколко роднини. Влязъл е сам в болницата, но е изглеждал умърлушен и се е движил трудно.

Според Джанина, по време на пандемията и прекъсването във футбола, в което Диего е бил постоянно у дома, той се е заел да свали килограми и е успял да стопи 11.

Започнал е отново да тича сутрин и вечер, след като преди година претърпя тежки операции първо на лявото, после и на дясното коляно. Но депресивните състояния са идвали отвреме навреме, сменяйки тези на отлично настроение, висок дух и добро здраве.