Родителите на 15-годишните момичета имат проблеми от типа "какво е станало в училище днес" и "кой е младежът, който изпраща дъщеря ми след купона".

Не и Канди Гоф, която изкара мелбърнската вечер в невероятната емоция да види как Кори, нейната 15-годишна дъщеря, елиминира шампионката на Australian open Наоми Осака. Емоциите на трибуните бяха огромни, а мачът - едно от украшенията в женския турнир дотук.

Коко, както я наричат, е новото чудо на тениса. Тя победи с 6:3, 6:4 за 1 час и 8 минути. Срещата бе специална, не само заради невероятния интерес, който това момиче предизвиква у всеки експерт и фен, но и с мисълта за отмъщението, което Гоф преследваше.

Тя не го призна преди мача, но няма как в главата си да не е прекарвала картини от есенната им среща на US Open, когато Осака я унижи с 0:6, 3:6. Тогава Коко се разплака на корта, а на Наоми се наложи да я успокоява.

Сега отмъщението дойде, а оттук нататък само небето е таванът за този суперталант в женския тенис. На първо време я чака осминафинал срещу Шуай Жън (Китай) или София Кенин (САЩ).

Американската тийнейджърка проби при 4:3 в първия сет и завърши работата с уверено свое подаване на нула.

Във втората част пробивът дойде още на старта, но веднага шампионката отвърна със същото и изравни И пак при 4:3 Коко проби, след като Осака направи две досадни грешки при сравнително лесни отигравания.

След това 15-годишната Гоф сервира превъзходно и в двата си оставащи гейма на свое подаване - спечели ги на нула и затвори мача.

"Не знам какво се случва с мен, честно... - радваше се в интервюто си на корта момичето, за което говори светът на тениса. - Преди две години аз падах в първите кръгове на турнирите за младежи... Сега съм на осминафинал в Мелбърн. Това е "Род Лейвър Арина", невероятно! Благодаря ви, хора! От цялото си сърце ви благодаря!"

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

https://widget.enetscores.com/FWDCC0DF3DD4C28B2F">