Фелисиано Лопес сътвори подвиг на корта като отговор на най-тежката седмица в кариерата му.

37-годишният испанец се събуди миналия понеделник сред обвинения за уреждане на мачове в тениса, които накърниха репутацията му.

Лопес отвърна с играта си - в неделя спечели турнира в "Куинс" в Лондон, въпреки че влезе в него с уайлдкард, което се случва за първи път от 1999 г. в тази надпревара. Тогава го прави великият Пийт Сампрас.

Лопес победи на финала французина Жил Симон с 6:2, 6:7, 7:6. Трилърът продължи около три часа, а общата възраст на финалистите бе 71 години и в края на двубоя ясно се виждаше умората им. След края Лопес се разплака, но това далеч не бе финалът на емоциите за него през деня.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вечерта отново бе на корта, този път като партньор на двойки с Анди Мъри, като британецът направи своето завръщане след пет месеца извън тениса.

Лопес излезе и игра във финала срещу Ражийв Рам и Джо Солсбъри, където изкара още 2 часа на игрището. И помогна да се сбъдне още един емоционален и мечтан сценарий - титлата за Мъри при завръщането му след 7:6, 5:7, 10:5 (шампионски тайбрек).

Това бе незабравим ден за Фелисиано, гарниран с две титли и невероятен отговор на случилото се през седмицата, която предхождаше финалите. Той остана над 6 часа на корта общо - със загрявките, награждаванията и играта, но си струваше.

Освен титлите, пожъна успех и в мисията да върне усмивката на Мъри, който видимо бе щастлив като дете, че отново играе и побеждава.