Над 5000 фенове на тениса изчакаха първото юлско утро на палатков лагер край комплекса "Уимбълдън" в една от най-старите традиции на великия тенис турнир.

Опашките в първия ден, за билети и влизане възможно най-рано, са част от историята на надпреварата, считана за свещена в спорта.

Състезанието на тревата в Южен Лондон вече започна и ще продължи до 14 юли. То има 142-годишна история.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИТЕ ЧАСОВЕ НА И ОКОЛО "УИМБЪЛДЪН" 2019>>>

Опашките са една от великите традиции на турнира, а в първата сутрин надпреварата е кой ще успее да вземе от последните пуснати билети

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така на Джулай морнинг, в прекрасното като за Великобритания слънчево утро, около 600 палатки, пълни с фенове, бяха заградили комплекса.

Това е една от великите гледки в тениса, а и в спорта изобщо. Хилядите в тълпата играят тенис или футбол, докато чакат. Някои са облечени в стария стил на "Уимбълдън" - традиционните изцяло бели одежди. Други са с перуки, напомнящи за легенди на турнира като Борг или Бекер.

Стюарт Беър от Шотландия се похвали пред фотографи и медии с първия билет, издаден и пуснат за широката публика на тазгодишната надпревара. Той също пренощува в палатковия лагер, за да е сред първите, минали през входовете днес.

Край него имаше какви ли не хора, какви ли не истории. Като например на 80-годишната американка Яни Буукуел, която пътува за всеки турнир от 1984-а насам.

Надпреварата на лагеруващите, в сутринта на първия ден, е за останалите около 1000 билета, които се пускат на място.

Някои обаче си имат пропуски и просто са там заради купона, за усещането.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИТЕ ЧАСОВЕ НА И ОКОЛО "УИМБЪЛДЪН" 2019>>>

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ягодите са част от великия турнир, продават се навсякъде из комплекса заедно със сметана. Доставките са специално за турнира

Снимка: AP/БТА