Абсурдите в спорта не спират, причинени от нечуваната ситуация с коронавируса, протоколите, тестването и всичко останало, което заобикаля едно състезание в наши дни.

Двама тенисисти се простиха с мечтата си да играят на Australian open, въпреки че победиха в квалификационните си мачове. Още по-идиотското е, че единият от тях разбра за позитивния си тест за Covid-19 по време на своя двубой, който... по-късно спечели! Случи се по време на пресявките за първия за годината турнир от Големия шлем, които през тази година дори не са в Австралия.

Мъжете играят в Доха, а жените - в Дубай.

Американецът Денис Кудла победи с 6:4, 6:3 Елиот Бенхетри от Мароко и трябваше да е във втория кръг от пресявките. Но при 5:3 във втория сет и двамата тенисисти бяха шокирани, когато известиха Кудла, че тестът му е позитивен!

Въпреки това той си взе мача, а разочарованието, гневът и пълното неразбиране на ситуацията бе видно и у двамата.

"Невероятно е, бесен съм! - обяви в Инстаграм мароканецът. - Аз загубих мача, а освен това играх с човек, който дори не е знаел, но е заразен с коронавирус. Сега трябва да се изолирам и да остана тук десет дни, в една хотелска стая в Доха... Нямам думи."

Кудла дори отказа коментар, толкова гневен бе на случилото се. Тестовете излезли късно, обясниха организаторите. Което също е необяснимо, след като изследванията са направени ден по-рано.

В същото време Франсиско Черундоло (№139 в ранглистата) се зарадва твърде за кратко на своята победа над Гийермо Гарсия Лопес с 6:2, 6:4. Час след мача и той научи за позитивния си тест.

Двамата с Кудла отпадат, но загубилите играчи не получават местата им във втория кръг. Просто Дейн Суини и Марио Мартинес ще се класират директно за третия. Те трябваше да се срещнат с победителите, спрени от заразата.