Появи се различна версия за отказването на България от отборния турнир ATP Cup в Австралия в началото на следващата година.

Вчера мениджърът на отбора Георги Стоименов заяви пред Tenniskafe, че не е имало достатъчно време за организиране на отбора, в това число и изготвяне на визи за играчите.

В днешния ден обаче Адриан Андреев сподели две сторита в своя Инстаграм, които са снимки от комуникацията му с ръководител на надпреварата.

В тях Андреев е запитан дали има виза и е готов да вземе участие, на което третата ракета на България отговаря с положителен отговор. След това получава съобщение, че капитанът на отбора Димитров ще бъде запитан за потвърждение, тъй като трима играчи са достатъчни за вписване на състава - Димитров, Кузманов и Андреев.

В последствие става ясно, че Григор все пак е взел решението да се състезава на турнира в Мелбърн, вместо да пътува към Сидни в последния възможен момент. Това въпреки голямото желание на първата ни ракета страната ни да играе в надпреварата, афиширано от неговия мениджър.

Припомняме, че пред България се откри шанс да участва на надпреварата заради невъзможност на австрийския отбор, но нашите в крайна сметка отказаха.

Не е ясно какъв е мотивът на Андреев да сподели публично кореспонденцията си ръководството на ATP Cup, но тя определено не се припокрива с казаното от Стоименов.

Ето и нея: