Адриан Андреев приключи участието си на Чаланджър турнира в португалския град Оейраш.

Българинът загуби на осминафиналите от намиращия се за 336-о място в ранглистата аржентинец Педро Кашин с 2:6, 2:4.

Така 19-годишният Андреев пропусна шанса си да запише втора победа в основната схема на Чаланджър турнир. Арженитнецът Кашин започна мача доста по-добре и поведе убедително с 4:1, като без особени трудности затвори първия сет с 6:2.

Адриан Андреев обаче започна силно втория сет, като веднага осъществи пробив на нула, а след това го затвърди за аванс от 2:0. Най-драматична част от мача дойде в средата на този сет, кгоато двамата си размениха общо три пробива. За съжаление два от тях бяха на сметката на Кашин, като резултатът бе изравнен - 4:4.

Златният шанс за Адриан Андреев бе пропилян в деветия гейм, когато българинът поведе с 40:0 на сервис на противника, но не успя да се възползва от трите си скрити сетбола.

Изпуснатия шанс определено разколеба Андреев, който веднага след това допусна пробив и загуби втория сет с 4:6, което означаваше край на участието му в Оейраш.

В турнира обаче все още е Мико Кузманов, който утре се изправя на четвъртфинал срещу представителя на домакините Гащао Елиаш.