Невероятната седмица за Адриан Андреев продължава, като младият ни талант се класира за втория кръг на турнира от категория АТР 250 в Анталия.

Андреев победи турчина Марсел Илхан с 6:4, 6:3 за час и 17 минути.

Това бе първата победа в основната схема на АТР турнир за 19-годишния бъгарин и общо трета поредна в Анталия след успехите в квалификациите.

Андреев отново бе изключително уверен на корта, макар срещу себе си да имаше доста по-опитен тенисист с 19 мача на ниво Голям шлем, който в продължение на няколко сезона бе част от първите 100 в мъжкия тенис.

С постигнатия трети пореден успех, започналият турнира като №564 в света Андреев, си гарантира скок от поне 120 места в ранглистата.

Във втория кръг той ще се изправи срещу първата ракета на Австралия - Алекс де Минор.

Още със самото начало на днешния мач Андреев бе по-агресивният тенисист на корта, като пропиля два брейкбола.

За щастие той все пак стигна до пробив в седмия гейм, а той му бе достатъчен, за да затвори сета с 6:4.

Втората част бе далеч по-драматична, като стартира с по разменен пробив от страна на двамата. Все пак в следващите геймове българинът продължаваше да стои по-добре на корта, за да дойде отново решителният седми гейм.

Тогава Адриан осъществи категоричен пробив на нула, а след затвърждаването му вече водеше с 5:3. Това сякаш сломи турския му съперник, защото Андреев проби и в последния девети гейм, за да затвори сета с 6:3 и да спечели мача.