Младият ни тенис талант Адриан Андреев със сигурност няма да забрави последните дни, които бяха най-добрите в кариерата му до този момент.

Адриан записа три победи на АТP 250 турнира в Анталия, след като в квалификациите се наложи над Лукас Клайн и Андреа Вавасори, а вчера постигна първи успех в основна схема на АТР турнир, побеждавайки турчина Марсел Илхан.

Серията на Андреев бе спряна от първата ракета на Австралия и световен №23 Алекс Де Минор. С доброто си представяне Андреев заработи 32 точки за световната ранглиста, в която ще прогресира с около 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си сред първите 450.

Той даде специално интервщ пред сайта на Българската федерация по тенис, където говори не само за трите си победи, но и за плановете за бъдещето.

"Чувството е страхотно! Аз съм изключително доволен от тази седмица. Днес беше много полезен мач за мен и като цяло съм много доволен от турнира. В първата среща имах малко повече напрежение, защото все още нямах победа на турнир от АТР 250, но след това го приех като нормален турнир и просто играех.

Победата в първия мач ми показа, че мога да побеждавам и на това ниво. След това влизах на корта много по-уверен. Беше страхотно преживяване да изляза срещу световния №23. Видях, че не съм толкова далече от това ниво и върху какво най-много трябва да работя. Със сигурност това ще ми бъде много полезно. 

Не мога да кажа кой мач е бил най-добър за мен. Във всички мачове показах доста добри неща. Може би с Марсел Илхан беше най-стабилният мач който изиграх, но като цяло всичките срещи бяха стабилни.

С новия си ранкинг ще мога да влизам на повече чалънджъри и това ще ми помогне да се развия като тенисист. Разбира се, усещам подкрепа и винаги е хубаво когато хората се радват. Като цяло гледам много да не се влияя от мнението на хората.

Тук искам специално да благодаря на президента на федерацията Стефан Цветков, който ми осигури тази "уайлд кард" и ми даде възможност да играя на турнира. Без него със сигурност нямаше да постигна този резултат, защото въобще нямаше да мога да участвам.

В последните години майка ми е винаги до мен, тя ми е повече от майка. Тя разбира тениса повече от 80 процента от хората, който се занимават с тенис в България. Без нея няма да съм това което съм.

Това беше просто един турнир като цяло. Честно казано играчите, с които играх тук, ще играят следващите седмици и на фючърси. Нивото е високо навсякъде. Аз трябва да съм подготвен да продължа да работя, да развивам играта си, защото конкуренцията е жестока и във всеки един мач се играе на много високо ниво. Трябва да съм подготвен, ако искам да вървя напред.

Заявил съм да играя на фючърс турнири, но се надявам да играя в чалънджъри и още по-силни турнири през този сезон", сподели той.