Адриан Андреев даде успешен старт на бългрското участие на US Open.

Втората ни ракета преследва първото си участие в основната схема на турнира от Шлема, като постигна успех в първия кръг на квалификациите.

Андреев победи Нерман Фатич от Босна с 6:3, 6:4, като това му отне 95 минути.

Българинът е №192 в ранглсита, само с три позиции пред своя босненски опонент, но върепки това с доста солидна игра успя безпроблемно да спечели маача.

Андреев проби още във втория гейм на мача, а след това затвърди брейка, за да поведе с 3:0. До края на този първи сет българинът пропиля още три брейкбола, но това не се оказа фатално, като той затвори частта с 6:3.

По сходен начин се разви и вторият сет. Андреев пробив рано, поведе с 3:1, а макар след това от своя страна да трябваше да се справя с точки за пробив на опонента, българинът успя да свърши своята задача и с 6:4 да затвори мача.

Адриан Андреев ще има доста тежка задача във втория кръг, където ще се изправи срещу намиращия се с 85 позиции пред него хърватин - Борна Гойо.

България има още един българин в квалификациите при мъжете на US Open. Това е Димитър Кузманов, който тази вечер ще се изпраи срещу Тиаго Вилд от Бразилия.

При дамите наш представител в квалификациите ще бъде Сесил Каратанчева, докато първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова ще бъдат директно в основната схема на US Open.