Карлос Алкарас и Даниил Медведев продължават напред от "Червената група" на АТР Финалите в Торино.

Трима играчи в тази група завършиха с равен актив от по две победи и едно поражение, като в крайна сметка разликата в спечелените сетове се оказа решаваща за крайното класиране.

А то показва, че първи завършва Карлос Алкарас, който на полуфиналите в супер мач ще срещне Новак Джокович, както и Даниил Медведев, който ще се изправи с перфектния до момента Яник Синер.

Карлос Алкарас, за когото това е дебют на АТР Финалите, постигна задължителния си успех над Даниил Медведев, побеждавайки го с 6:4, 6:4. ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Испанският тенисист направи по един пробив и в двата сета, а това му бе достатъчно, за да победи Медведев и да прекрачи към следващата фаза на надпреварата.

Късният мач от програмата се разви по сходен начин. В него Александър Зверев продължи възхода си и победи с 6:4, 6:4 Андрей Рубльов.

Така Зверев завърши групата с две победи и поражение, подобно на Карлос Алкарас и Даниил Медведев, но немската звезда имаше само 57% спечелени сетове, докато този показате за Даниил Медведев бе 67%, а за Карлос Алкарас 71%.

Именно това се оказва решаващият фактор, като днес ще гледаме мачовете Даниил Медведев - Яник Синер и Карлос Алкарас - Новак Джокович.