Завърналият се на върха в световната ранглиста Карлос Алкарас се изказа положително за развитието на спорта в Саудитска Арабия. 20-годишният испанец изрази мнение, че няма никакви съмнения относно това, че един ден ще играе на турнира в страната. В момента в местното футболно първенство има бум на трансфери на големи фигури от Европа, страната е собственик на английския Нюкасъл, а също така инвестира и много пари в голф веригата LIV.

ATP призна за преговори с Частния инвестиционен фонд на саудитците. Шефът на организацията Андреа Гауденци е провел срещи, на които са били обсъдени инвестиции в инфраструктура, свързана с тениса, както и в технологии и евентуална организация на събития.

Алкарас смята, че страната разполага с нужните ресурси да организира много турнири.

"Никога не съм играл официален турнир там. Ще видим как се развиват нещата, но нямам съмнения, че в бъдеще ще играя на тяхна територия", заяви Карлитос.

През миналата година страната домакинства на демонстрационен турнир, в който играха Даниил Медведев и Стан Вавринка, а по всичко личи, че скоро има шанс и Тура на АТР да пристгне в Саудитска Арабия.

По последни данни саудитската държава е фаворит да приеме някое от следващите издания на финалите при младите таланти - NextGen, които биха се провели в Джеда.