Карлос Алкарас продължава успешния си поход към защитата на титлата от US Open.

Испанецът се справи по-лесно от очакваното с Александър Зверев, побеждавайки го с 6:3, 6:2, 6:4 в мач от четвъртфиналите на турнира.

Така водачът в схемата и защитаващ титлата си тенисист, намери място на полуфинал без особени проблеми, като по пътя си загуби само един сет.

Мощен както винаги и с много реализирани уинъри, Алкарас напълно заслужи успеха си, но началото на мача бе по-силно за Зверев, който първи имаше точки за пробив, които обаче не успя да реализира в седмия гейм.

Той си плати скъпо за пропуснатите шансове, защото гейм по-късно Алкарас получи първия си шанс и пробив за 5:3, а след това с гейм на нула затвори първия сет с 6:3.

Във втория сет Алкарас бе още по-категоричен. Пробив още в началото и преднина от 3:1, която нарасна до 5:2 с нов пробив, след който за испанеца не бе проблем да затвори тази втора част с 6:2.

В третия сет Зверев показа характер и желание да се върне в този мач, като в два отделни гейма имаше по две точки за пробив, с които можеше да прати мача в четвърти сет, но Алкарас не се пропука.

Той удържа миговете на колебание и с пробив от своя страна в деветия гейм, успя да поведе с 5:4 и след това с 6:4 да спечели мача, за да си уреди среща с Даниил Медведев на полуфинал.