Американският тенисист Рейли Опелка разкритикува сериозно АТР и подходът на организацията към разразилата се криза в тениса.

Една от най-коментираните теми след спирането на спорта е състоянието на играчите извън топ 100, много от които не могат да се справят с финансовите си затруднения.

Новак Джокович вече предложи всички играчи от топ 100 да подпомогнат нискоразрядните си колеги, което беше прието доста противоречиво.

Световният №39 Опелка все пак ще помогне, но пък се нахвърли на шефовете си на АТР, които в търсенето на толкова решения, така и не се сетиха да намалят своите заплати.

"Мисля, че не можеха да се справят по-лошо. Намираме се в пълен мрак и не знаем какво се случва. А директорите не са орязали възнагражденията си.

Знаете, че тези от WTA го направиха. Не мисля, че е хубаво директорите в ATP да направят повече пари, отколкото Роджър Федерер е спечелил от наградни фондове тази година.

Играчите не трябва да плащат на други състезатели. Но предвид хаоса, в който се намираме, изглежда задължително. Изглежда така сякаш това е единствената им надежда. Така че отчасти подкрепям фонда, подпомагащ играчите.

Смятам, че има много тенисисти, които са например около 115-о място в света и плащат на треньора и на физиотерапевта си, опитвайки да правят нещата по правилния начин и изключително професионално. Те всъщност са най-наранени. Не мисля, че трябва да дадеш чек от 10 хиляди долара на световния №650 или №700. С цялото ми уважение, но тези момчета под №500 спестяват пари в този период. Всъщност те пестят, като не пътуват и не играят. Мисля, че да защитим играчите от №100 до №400 трябва да бъде приоритет номер едно", каза Опелка.