Американската тенисистка Тейлър Таунсенд стана поредното лице от света на спорта, което се включва с коментар по най-нашумялата тема както в САЩ, така и в света в последните седмици - смъртта на Джордж Флойд. 24-годишната Таунсенд сподели, че редовно хорат я бъркат с други състезателки, най-често Винъс или Серина Уилямс, както и Слоун Стивънс, които също са тъмнкожи.

"Когато всички видят тъмнокожа тенисистка, веднага решават, че е Винъс или Серина Уилямс. Или Слоун Стивънс. Хората спорят с мен, опитвайки се да ме убедят, че съм Коко Гоф. Аз не съм, но всички ние имаме сходен външен вид и структура на тялото", разказва №73 в световната ранглиста.

 "Била съм всяка една от тях, но не и себе си", добавя американката, която е достигала до №61 в света и има една-единствена титла, спечелена на двойки. 

Таунсенд се надява, че цялата шумотевица, създала се около случката с Флойд, ще отвори очите на доста хора за отношението към тъмнокожите в Щатите. 

"Редовно бивам спирана по летищата. Треньорът ми също. Взимат се допълнителни мерки, за да се убедят, че мястото ми наистина е там. Без значение дали говорим за САЩ или за друга държава. Това е реалността", казва още Таунсенд.