Трикратният шампион в Големия шлем Анди Мъри прие радушно новината, че Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) е започнала вътрешно разследване срещу Александър Зверев за домашно насилие.

Шотландецът бе запитан по темата на пресконференцията си преди първия му мач на Мастърса в Индиън Уелс срещу Адриан Манарино (Франция).

Именно Мъри бе една от най-активните популярни личности, които осъдиха пасивността на ATP по казуса със Зверев. Германецът бе обвинен в насилие от бившата си приятелка Олга Шарипова.

"Трябва да погледнем на това решение позитивно. Да, отне им повечко време, но сега започва правилен процес по въпрос, при който са отправени такива обвинения", заяви Мъри.

Зверев заяви, че дълго е чакал това разследване, защото иска да бъде изчистено името му.

"Най-накрая! Аз самият ги молех да го направят още преди месеци. Трудно ми е да изчистя името си и едно такова разследване ще ми помогне. Ситуацията ми е трудна, защото много често на мъжете не се вярва. Доказал съм, че съм невинен по различни начини и смятам, че това разследване ще помогне да приключим случая", сподеи олимпийският шампион.