Носителят на три титли от Големия шлем - Анди Мъри, публикува в своята рубрика в ВВС.

Британецът се завръща в турнир от Голям шлем за първи път след "Уимбълдън" 2017, като използва дадената му трибуна, за да сподели емоциите и очакванията си.

Той стартира участието си тази вечер срещу австралиеца Джеймс Дъкуърт, а ето какво сподели часове преди мача:

"Винаги е било специално за мен да играя на US Open и съм много доволен, че ще направя завръщането си на Голям шлем именно тук.

Исках да го направя на Уимбълдън, а не да се налага да се отказвам в последния момент, но е приятно да съм отново на турнир от Големия шлем тук в Ню Йорк.

Турнирът ми харесва, енергията му е специална. Когато бях по-млад, обичах да посещавам града, а самата надпревара е много по-различна от останалите.

Енергията е несравнима, прекрасно място за игра. Обичам централния корт, участвах на първия си финал от Големия шлем тук, а след това спечелих и първата си титла, имам някои чудесни спомени.

Семейството ми пристигна в Ню Йорк преди няколко дни, не ги бях виждал през последните три-четири седмици.

Разбира се, децата се променят много за това време, което донякъде е хубаво, понеже ги виждаш в друга светлина, но също и тъжно, понеже си пропуснал част от развитието им.

Това беше най-добрата страна, или може би единствената добра, на това, че бях контузен - имах много време, което прекарвах с тях.

Беше приятно. Радвам се, че са тук. Отидохме до Централ Парк с Амели Моресмо и нейните деца, което също беше приятно.

Имаме и други приятели тук, които също имат деца, така че атмосферата е подходяща за семейство, имаме какво да правим. Много неща се случват в Ню Йорк.

Напоследък споделям много неща в Instagram.

Забавно е, наслаждавам се.

Преди използвах много Twitter, но впоследствие спрях. В Instagram обидите са по-малко.

След като победих Мариуш Копил във Вашингтон, споделих публикация, която гласеше "Скучен, жалък, без характер" - беше забавно, не се опитвах да променя мнението на хората за мен.

Бях определен за такъв още от млад, тъй като не споделях много неща в интервютата си. Помня, че първия път, когато играх на "Уимбълдън" хората казваха

"Той е брилянтен, глътка свеж въздух, казва каквото мисли, толкова по-различен е от Грег Руседски и Тим Хенман".

След това много бързо видях, че всичко се променя с няколко коментара и няколко шеги, които остават неразбрани и са възприети по грешен начин. Когато публикуваш неща в Instagram, можеш да контролираш и начинът, по който хората ще го възприемат.

Позитивно е, че отново ще играя петсетови мачове - няма значение какво ще се случи

Не съм играл петсетов мач отдавна, няма как да знам как ще реагира тялото ми.

Ще разберем това, когато попадна в тази ситуация. За мен е важно да премина през това и да видя накъде съм с развитието си, да видя как ще се чувствам.

Това ще определи и какво ще правя през следващите няколко месеца, ще ми покаже дали трябва да променя нещо преди Австралия догодина", написа той.