Петкратният финалист на Australian Open Анди Мъри няма да участва в тазгодишната надпревара от Големия шлем, тъй като не му бе разрешено да пътува.

Шотландецът даде положителен тест за коронавирус и обвини Националния тенис център на Великобритания, че се е заразил там около Коледа.

33-годишният тенисист е категоричен, че британската тенис асоциация не е спазила противоепидемичните мерки и подложила под голям риск трениращите на кортове и във фитнеса.

На Мъри му бе забранено да пътува за Австралия, тъй като не може да спази подходяща карантина в Мелбърн. Той ще играе на надпревара от ниво Чалънджър в Италия.

"Когато отидохме в националния тенис център през април, от шест корта беше позволено да се играе само на първи, трети и пети. Тогава нямаше тестване, но фитнесът беше затворен и ми бе забранено да го използвам.

Около Коледа обаче бяха отворени всички кортове, имаше десетки хора във фитнеса и беше съвсем различно. Сега нещата наподобяват тези през април, което е добре. Сградата изглежда съвсем различно.

Истината е, че това става прекалено късно, защото имаше много положителни проби между Коледа, Нова Година, включително за играчите, които ще пътуват за Австралия", обясни Мъри, който е категоричен, че се е заразил там.