Бившият №1 в световната ранглиста - Анди Мъри, не смята да прави големи драми от отпадането си от US Open.

Британецът, който бе измъчван от травми и пропусна огромна част от последните два сезона, отпадна във втория кръг на турнира след загуба от Феликс Оже-Алиасим.

В първия кръг той все пак показа известния си непримирим характер и постигна обрат от 0:2 до 3:2 срещу Йошихито Нишиоки. Този петчасов мач обаче изцеди докрай силите му.

Мъри обаче остав реалист, като предупреди феновете да не очакват онзи Мъри, който преди години водеше ранглиста. Към момента британецът е №115, като намира играта си за напълно реална за неговия ранкинг.

"Намирам се на 115-120 позиция в света и играта ми рефлектира на този ранкинг. Ще трябва да стана по-добър, ако искам да се катеря в класирането и да бъде по-конкурентоспособен.

Но, какво можеш да очакваш, когато не си играл мачове дълго време и след това трябва да преминеш през един, който продължава четири часа и половина.

Голяма част от тялото ми се чувстваше доста, доста добре. Имаше някои места, които ме боляха заради натоварването. Изиграх два тежки мача в Синсинати и със сигурност един много тежък тук - дясното ми бедро беше наред. Това е много, много позитивна новина.

Но, да, не знам какво точно трябва да очаквам в момента. Не съм играл много тенис на турнирите от Големия шлем през последните няколко години. Физически се справих добре с първия мач, макар че може би се надявах да се възстановя по-успешно.

Беше достатъчно трудно, когато имах две нормални бедра. Ще бъде трудно, но ще продължавам да се опитвам, защо да не го правя? Защо да не дам всичко от себе си, за да съживя кариерата си? Ако не успея, всичко е наред. Но все пак смятам да се целя в звездите", сподели той.