Бившият №1 в тениса - Анди Мъри, зае сериозна позиция по въпроса с ваксинирането на професионалните спортисти, в случая тенисистите.

Според британецът, който след редица травми все още се опитва да се завърне сред най-добрите, тенисистите имат отговорност пред обществото да се ваксинират.

Мнението на Мъри е, че той и колегите му непрестанно обикалят света, срещат се с фенове, макар и по-малко в последната година, но всичко това са причини, поради които трябва да се ваксинират.

Освен това, според него ваксините са и начинът, да се сложи край на тези омразни от всички балони, в които играчите се затварят преди всеки турнир.

"Силно се надявам, че повече мои колеги ще изберат да се ваксинират.

Вече виждаме, че това ще има огромно значение в следващите месеци, защото например в Австралия ваксинираните играчи ще имат доста повече свобода от неваксинираните.

Аз се ваксинирах и продължавам да живея по същия начин. Не съм усетил никаква промяна в тялото си или режима на трениране.

Все пак знам, че подобни неща ще предизвикат доста спорове, а и несъгласие сред някои мои колеги.

Не трябва да забравяме обаче, че тук не става въпрос само за нас. Ние сме във фокуса на вниманието, може да даме пример.

Също така имаме отговорност към много хора, защото непрестанно пътуваме и сменяваме различни държави", сподели той.

На този етап в много спортове, както и в тениса, текат различни спорове дали играчите трябва да се ваксинират задължително. Естествено, че винаги има мнение за и против, но разговорите продължават.

В тениса крайното решение ще имат АТР и WTA, като ще се иска мнението и на организаторите на четирите турнира от Големия шлем.