Анди Мъри предупреди, че тепърва трябва да се очакват откази на топ играчите в мъжкия тенис за турнира US Open.

Надпреварата от Големия шлем е от 31 август в Ню Йорк при небивали мерки за сигурност в епидемична обстановка.

Вече е сигурно, че световните №1 и №2 при жените - Ашли Барти и Симона Халеп, ще пропуснат надпреварата, като австралийката е и шампионка там.

Актуалният първенец при мъжете Рафа Надал (№2 в ранглистата) също намекна, че турнирът не е в приоритетите му за рестарта на сезона. Испанецът тренира на клей и потвърди, че ще играе в Мадрид - надпревара, която започва ден след края на US Open.

"Това, което аз знам е, че много топ играчи няма да пътуват - каза Мъри в онлайн интервю за британските медии. - Очаквам да видим доста празни места в схемата на най-високопоставените позиции. Естествено, това е лично решение на всеки състезател. Ако не се чувстват сигурни, нормално да не искат да пътуват.

И аз имам своите опасения и резерви като всеки друг. Но знам, че ако веднъж влезем в балона, който ще ни изолира от останалия свят, няма да имаме никакви притеснения. Организацията там ще е на ниво. Заплахата идва при пътуването от Европа към САЩ и прехода до хотела.

Отсъствието на куп топ играчи е добра възможност за други. Ще има изненади, вероятно и шампион, който не всеки би сложил в сметките.

Повечето тенисисти ще влязат в US Open с по един-два състезателни мача зад гърба си - тези в Синсинати, турнира преди това."