Ново разочарование застигна бившия номер едно в света Анди Мъри, който трябваше днес да започне участието си на Мастърс турнира в Маями.

Вместо да се готви да излезе на корта срещу Лойд Харис обаче, шотландецът ще стяга багажа за родината, след като контузия в слабините му пречи да играе.

Мъри е в Маями с уайлдкард и се очакваше да е една от големите звезди поне като популярност, след като тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, пропускат турнира.

Но тази сутрин той е известил организаторите, че напуска Флорида и няма как да излезе на корта заради травмата. Цитиран от вестник "Гардиън", ето как се е случила тази мистериозна контузия.

"Събудих се през нощта, усетих болката в областта на слабините, но отново съм заспал. Когато сутринта станах, имах болки дори, когато ходех. Не можех изобщо да натоваря крака си.

Не знам какво е станало и как съм се контузил. Това е някаква нелепа травма, не съм я получил в тренировка или при някакво натоварване..."

Мъри потвърди, че е здрав и готов за игра от няколко месеца, като този проблем е напълно нов. Той пропусна Откритото първенство на Австралия след заразяване с коронавирус и забрана да пътува за "антиковид балона" на турнира. Но и тогава бе в кондиция и готов да играе.

Сега идва нов удар, а според самия него, травмата - макар и едва ли е нещо сериозно - няма да му позволи да стартира нормално и сезона на клей.