Трикратният шампион в турнири от Големия шлем Анди Мъри коментира доминацията на голямото трио - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович в съвременния тенис. В момента шотландецът е извън челната стотица на ранглистата, но в най-добрите си дни, когато спечели два пъти "Уимбълдън" и веднъж US Open, бе №1 в света.

Според Мъри никой няма да задмине Надал по титли от "Ролан Гарос", като испанската легенда дори може да добави още успехи към тринадесетте си триумфа.

"Това е невероятно постижение. Не мисля, че някога този рекорд ще бъде счупен. Не мога да си го представя. Разбира се, той може да спечели турнира за четиринадесети или петнадесети път. Говорим за един от най-впечатляващите рекорди в спорта", каза Мъри. 

Той също така предрече, че Новак Джокович или Рафа ще задминат Федерер и ще окупират върха в подреждането за най-много спечелени турнир от Шлема. Към момента Надал дели върха с Маестрото с по 20 триумфа, а Джокович има 17.

 "Трудно е да се прогнозира нещо такова, защото сами виждате, че контузиите могат да преобърнат всичко, както се случи при мен. Но ако останат здрави и продължат да играят еднакво дълго, то тогава бих казал, че Рафа или Новак ще оглавят тази класация", добави още той.