Анди Мъри нападна Новак Джокович, с когото през годините винаги са били добри приятели. Причината - турнирите в Белград и Задар, организирани от сръбския №1 в света, събрали няколко световни звезди за мачове с публика.

Резултатът бе, че Григор Димитров, Виктор Троицки и още няколко треньори и хора около надпреварите са с позитивни тестове за коронавирус.

"Това е урок за всички нас - каза Мъри, който се възстановява от травма и е на път отново да играе, когато сезонът в тениса бъде рестартиран. - Събереш ли хора от различни страни на едно място, а и сред публика, просто е почти сигурно, че ще има проблем.

Всички знаем, че пандемията не е шега, виждаме го от статистиките. Трябва да я приемем много сериозно и да не допускаме грешки, които могат да струват скъпо. Това бе лош пример."

В същото време Дан Евънс, друг британски тенисист, който се готви за демонстративен мач именно с Мъри в края на седмицата, бе още по-рязък.

"Играчи на корта, хиляди фенове, а накрая и парти с всички тенисисти, които се прегръщат, танцуват и се хвърлят един върху друг - каза той. - Не мисля, че това е добра идея, а вие!?

Няма нищо лошо в това да играем тенис при мерки за безопасност, достатъчно далеч сме от двете страни на корта. Но това, което стана на тези турнири е странно и Новак трябва да поеме отговорност за него. Тази работа не е шега, доста животи бяха загубени..."