Трикратният шампион в Големия шлем Анди Мъри ще дари всичките си пари от наградни фондове за продукти от първа необходимост, които да бъдат доставени на Украйна.

Шотландецът до момента в кариерата си има заработени 62 милиона евро, но няма да вземе за себе си нито цент през 2022 година, независимо как се представи в турнирите.

Английските медии съобщават, че след като Мъри плати заплатите на хората от своя отбор, останалото ще го дари на УНИЦЕФ за кризата в Украйна.

Световният №88 ще пропусне сезона на червени кортове, но след това планува да изпълни календара си с турнирите около "Уимбълдън" и US Open.

През миналата година той заработи общо 514 хиляди долара от наградни фондове при изиграни 29 мача.

"Над 7,5 милиона деца са в риск заради конфликта в Украйна. Ще работя с британския УНИЦЕФ за да осигурим нужните медицински средства и неща от първа необходимост. Важно е да се подкрепят тези деца и да се възстановят поразените училища. Ще дарявам всичките си спечелени пари до края на годината. Децата в Украйна се нуждаят от мир и то веднага", написа Мъри в социалните мрежи.

За него предстои турнира в Индиън Уелс, където той ще играе с "уайлдкард", а негов съперник в първи кръг ще е някой от квалификантите.