Новак Джокович ще продължи да доминира в света на тениса още години наред. Това смята Анди Мъри, според когото младата вълна играчи са още много под нивото на сръбската суперзвезда. Джокера спечели своата титла №24 от Големия шлем, триумфирайки на US Open след победа над Даниил Медведев от Русия във финала.

36-годишният Ноле дори не мисли за отказване, а според британския му колега това също няма да се случи скоро.

"Реално всичко зависи и от младите, които трябва да го натискат и да се опитат да го задминат. Но не изглежда така, сякаш нещо подобно би се случило скоро", категоричен е Мъри.

"Новак играе невероятно вече много дълго време, точно като Роджър и Рафа. Дълголетието и на трима им е просто впечатляващо. Но това на Новак е дори по-впечатляващо от на другите двама. Той е на това ниво вече прекалено много години", добавя трикратният шампион от Шлема.

"Още след "Уимбълдън" всички твърдяха, че идва време за смяна на караула, но не и за мен. Ноле спечели първите два Шлема за годината, а на "Уимбълдън" също бе близо до финала. Доказа, че е най-добрият тенисист в света. И не мисля, че ще спре само с 24 точки", обобщи ситуацията той.

Според Мъри от младото поколение единствено Алкарас се доближава до най-големите, но се нуждае от постоянство, за да стигне до нивото на Джокера и компания.