Бившата австралийска тенисистка Ашли Барти, която шокиращо се отказа от спорта на 25, коментира оттеглянето на голямата легенда Серина Уилмяс.

40-годишната американка, която е с 23 титли от Големия шлем обяви, че спира с играта след US Open през септември.

Тя и австралийката се срещнаха само два пъти през годините, като Серина спечели и двата двубоя.

Първият случай бе през 2014-а, когато Барти бе още тийнейджърка и загуби категорично с 2:6, 1:6 на старта на Australian Open, а вторият бе на "Ролан Гарос" четири години по-късно. Тогава Уилямс триумфира с 3:6, 6:3, 6:4.

Барти разкри, че не съжалява за нищо в кариерата си, но и че щеше да е хубаво да получи още един шанс за победа срещу Уилямс.

"В първия мач бях много младо момиче и се бях наплашила. Във втория обаче вярвах, че имам шансове. Начина, по който тя играеше и нейното величие обаче бяха твърде много за мен. Щеше да е страхотно да мога да получа това предизвикателство още веднъж.

Не много хора на тази планета са играли срещу Серина и аз съм един от тях. Така получих безценен опит докато тя е играеше най-добрия си тенис. Мисля, че беше много вълнуващо. Това е спомен и опит, който няма да забравя и от който съм научила много", споделя Барти.