Григор Димитров полетя над Дубай през февруари и видеото стана "вайръл" атракция за феновете на тениса по света. В края на 2018 г. сайтът на ATP нарежда своите моменти на годината и екстремното приключение на българина, който мина със скорост от 80 км/ч на височина от 170 метра над красотите на залива, е сред тях.

Видеото от февруари тази година наистина е впечатляващо, но куриозно, именно от полета на Гришо в Дубай тръгна и големият спад във формата му. Разбира се, това е символично.

Но именно на турнира в ОАЕ българинът, тогава №3 в ранглистата на ATP, сензационно загуби още в първия кръг от Малек Джазири. А тунизиецът тогава бе №117 в света.

След провала в Дубай, където бе фаворит за титлата, Гришо направи серия посредствени за неговите стандарти представяния и към края на годината съвсем избледня, за да падне до 19-а позиция в ранглистата в момента.

За самото приключение, припомнено от ATP като един от зрелищните моменти на 2018-а, Григор каза тогава:

"И друг път съм се пускал по въжето в такива полети, но това е несравнимо. Гледката, усещането, височината. Сега се надявам да играя и добър тенис тук, в Дубай."

Последното, за съжаление, не се получи...