Григор Димитров продължи с перфектното си представяне и вече е в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Българинът победи Ласло Джере от Сърбия с убедителното 6:3, 6:2, 6:0 за само 93 минути игра.

Така без да е загубил сет и показващ страхотна игра, Димитров продъжава към третия кръг на турнира, където всички очакваме голям сблъсък срещу Новак Джокович, стига по-късно днес сръбксият шампион да успее да се справи със съпротивата на Енцо Кукар от Франция.

Днес играта на Григор бе близо до перфектна. Той сервираше чудесно, влизаше и в дълги разнообразни разигравания, а в играта му личеше настроение.

Това, примесено с многото грешки от страна на неговия опонент, доведоха мача до този логичен и изразителен изход в полза на българина.

Григор осъществи цели шест пробива срещу световния №68, като от своя страна нито веднъж не му позволи дори да достигне 40 точки, когато сервира.

С течение на мача желанието за съпротива на Джере намаляваше, за да се стигне и до унизителния трети сет, в който Димитров сложи "геврек" на сърбина.

Снимка: Getty images

Мачът стартира по перфектен начин за Гришо, който набързо успя да поведе с 3:0 и пробив на своята сметка.

В тези мигове и двамата не взимаха особено лесно подаванията си, като почти всяка точка стигаше до дълго разиграване.

В средата на сета обаче сервисът на Григор заработи много по-добре и той решаваше своите подавания безпроблемно. Това не можеше да се каже за опонента му, който сервираше доста слабо.

След почти всеки негов сервис следваше дълго разиграване, а Григор усещаше своето предимство и използваше целия си репертоар от удари, за да измъчва сърбина.

До края на сета Григор пропиля още един брейкбол, като от своя страна не допусна Джере да получи такъв шанс и съвсем заслужено затвори първия сет с 6:3.

Снимка: Getty images

Съотношението на силите бе още по-категорично в полза на Гришо през втория сет, който тръгна с ранен пробив, подарен на българина с двойна грешка от страна на Джере.

След тази фатална за него двойна грешка той изпусна нервите си, изстреля топката по посока трибуните, а сякаш това бе повратният момент за сърбина в мача.

До края на двубоя той правеше куп непредизвикани грешки, дори и в ситуации, които изглеждаха доста лесни за отиграване от професионален тенисист.

Григор от своя страна не го улесняваше по никакъв начин, защото сервираше перфектно и играше по изключително силен начин, а това доведе този сет до ествествения му развой.

Последва още един пробив, осъществен след нова двойна грешка на Джере, а при 5:1 Григор пропиля три сетбола.

Това не се оказа фатално, защото гейм по-късно българинът имаше сервис на своята сметка и безпроблемно затвори тази част с 6:2.

В третия сет за съжаление тенисът отсъстваше, а това бе дело изцяло на сърбина, който тотално се отказа да оказва каквато и да е съпротива и просто искаше този мач да свърши колкото се може по-скоро.

Ласло Джере изглеждаше като човек, който е пратен насила там и трябва да извършва ужасно неприятна дейност. Сърбинът се разхождаше по корта и демонстративно отказваше да гони повечето удари на Григор, коеот и логично му спечели освирквания.

Димтиров от своя страна не се бави изобщо и сложи "геврек" на незаинтересования сърбин, подпечатвайки убедителният си и напълно заслужен успех.

Снимка: Getty images