Турнир в Австралия ще замени отпадналия от календара на АТР за следващия сезон - Sofia Open.

Както вече стана ясно, предвидените за турнира в София дати съвпадат с тези за Купа "Дейвис" и мачовете на България срещу Нова Зеландия.

Ангажиментите не само на българските, но и на останалите тенисисти около Купа "Дейвис" правят организирането на Sofia Open на предвидените през февруари дати безсмислено.

Докато се търсят варианти с нови дати за Sofia Open, австралийската компания, притежаваща лиценза за надпреварата - "Brandplus", реши да използва правото си на организиране АТР 250 турнир.

Това ще се случи в Австралия в самото начало на сезона, като точният град все още не е уточнен.

Този турнир, който ще бъде използван от играчите за подготовка за Australian Open ще се проведе паралелно с новата надпревара "United Cup", която се появява за сметка на отбория АTP Cup.

Новият турнир отново ще бъде организиран на национален признак, но този път участниците ще са смесените отбори на 18 различни държави.

В продължение на 11 дни те ще играят мачове в Сидни, Бризбейн и Пърт, а всеки тим ще се състои от четири мъже и четири жени.

Тези 18 тима ще бъдат разделени в шест групи по три държави, а победителите от всяка група ще продължат към финалната част на турнира, която ще се проведе от 6 до 8 януари в Сидни.