Впечатляващото представяне на Себастиан Корда на тазгодишния Australian Open приключи принудително заради контузия в китката. Карен Хачанов (Русия) се класира за полуфиналите в "Мелбърн Парк", след като победи младата американска звезда в четвъртфиналите за малко повече от два сета - 7:6(5), 6:3, 3:0 и отказване на Корда в третата част на мача помежду им.

Двамата предложиха на зрителите отличен първи сет, който руснакът не успя да затвори на собствен сервис при 5:4 и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

Рано във втората част Хачанов не успя да оползотвори три точки за пробив, но въпреки това намери начин да се справи и в тази част, в която започнаха и проблемите за Корда. Американецът взе медицински таймаут при 3:2 в своя полза, а след това болката просто му попречи да бъде пълноценен и това доведе до отказването му рано в третия сет, след като Карен бе спечелил и втория.

Хачанов се класира за втори пореден полуфинал на турнир от Големия шлем, след като стори това и на US Open миналата есен. Там обаче загуби от Каспер Рууд, а сега ще се изправи срещу Стефанос Циципас (Гърция) или Иржи Лехечка (Чехия) в двубой за място във финала.

Руснакът се превърна в десетият активен състезател при мъжете и общо петдесети в историята, който може да се похвали, че е играл четвъртфинал на всички турнири от Шлема.