Първият турнир от календара на Големия шлем за 2021 година изглежда няма да се проведе по план. Australian Open трябва да се състои между 18 и 31 януари следващата година, но това по-скоро няма да се случи, съобщават медиите в страната, позовавайки се на министър от правителството на щата Виктория, в чиято столица Мелбърн се провежда състезанието.

"Според мен отлагането по-скоро ще бъде малко, а не голямо", смята спортният министър на Виктория Мартин Пакула. По думите му става дума за една или две седмици, което означава, че турнирът ще има мачове и през месец февруари.

От австралийската тенис федерация изразиха надежда, че участниците ще пристигнат в страната още през декември, за да изкарат нужната карантина и да могат да започнат сезона още на 1 януари с участие в подгряващите турнири преди Откритото първенство на странта.

"Изискванията за карантината ще бъдат тези, които са одобрени и договорени със здравниет власти, а после от ATP и WTA ще трябва да преценят дали са приемливи или не", споделя още Пакула.

 

 

В рамките на 2020 година "Ролан Гарос" бе отложен с четири месеца заради пандемията, а "Уимбълдън" въобще не се състоя.