Григор Димитров работи с един от най-популярните и успешни специалисти в спортната психология, разбра се от интервю в австралийските медии на Ашли Барти.

Световната №1 при жените в тениса говори за успеха си, като спомена голямата роля на Бен Кроу за него.

Визитката на австралиеца е Performance and mindset coach - тоест, треньор за подобряване на представянето и психологическата настройка на атлети.

В края на разговора с Барти и самия Кроу, става ясно, че експертът работи с Димитров от няколко месеца - след края на "Уимбълдън" през юни.

Контактът с българина е направил Андре Агаси, дългогодишен приятел на Кроу.

Двамата са работили заедно по време на активната кариера на американската звезда, а през годините австралиецът е бил част от личния екип дори на суперасове като Майкъл Джордан, за да помага на фронта на психологическите битки на спортиста.

Ефектът от работата на Кроу е описван като "стабилизиране на представянето и друг поглед към играта" - особено видим при Барти в момента.

Задължително е да се отбележи, че есенните месеци, особено в края на годината, бяха и най-добрите като резултати и игра за Григор.

В момента българската звезда в тениса е без постоянен треньор, работи без ежедневен и твърд ангажимент с Агаси и - очевидно - Кроу, като се вижда и някаква нова освободеност в играта му.

Времето ще покаже докъде ще стигне ефектът от съвместните действия с доказан специалист в областта му, какъвто е австралиецът.