Българин е най-младият тенисист с точки в световната ранглиста при мъжете.

Това е 16-годишният Джордж Лазаров, който е по-малкият брат на четвъртата ни ракета Александър Лазаров.

Разбира се, мястото на младия ни талант е много ниско в класацията на ATP, като той е №1756 в света на мъжкия тенис от понеделник. Талантът ни има само една спечелена точка. Тя обаче е достатъчна да го направи първия тенисист, роден през 2005-а, който изобщо попада в мъжката ранглиста.

И към момента да бъде най-младият в нея.

Точката си Лазаров спечели с четирите поредни победи на ITF турнира в Созопол миналата седмица. Съвсем логично, това бе негова първа надпревара при мъжете.

Тийнейджърът преодоля квалификациите с три победи, а в първия кръг победи далеч по-опитния българин Габриел Донев.

Така Джордж Лазаров получи честта да има позиция в ранглистата едва на 16 години. В класацията има само още един 16-годишен тенисист. Това е босненецът Андрей Недич, който обаче е с няколко месеца по-възрастен от Лазаров.

Иначе №1 сред българите очаквано остава Григор Димитров със своята 29-а позиция в света. От днес той ще играе на турнира в Сан Диего, САЩ.

Втората ни ракета Димитър Кузманов постигна рекордно класиране и е №226, а Адриан Андреев е №319.

И двамата са част от надпреварата у нас, която върви през тази седмица - Sofia Open, като Андреев бе победен от опитния сърбин Миомир Кецманович в понеделник.

На състезанието от категория ATP 250 в столичната зала "Арена Армеец" участва и братът на Джордж - Александър Лазаров, който е 462-ри в ранглистата.