България ще започне утре участието си в турнира от група I на зона Европа/Африка на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени.

Възпитаничките на капитана Дора Рангелова попаднаха в група "А" заедно с отборите на Украйна и Хърватия. Надпреварата ще се проведе в Талин (Естония) от сряда до събота.

България е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова.

В първата си среща българките ще се изправят срещу Хърватия. Първа ракета на съперника е Яна Фет, която е номер 234 в света. Втората ракета Тена Лукач е номер 268, а третата - Леа Бошкович, е номер 300. В състава прави впечатление и Дария Юрак, която е номер 32 в световната ранглиста по двойки. Капитан на хърватките е Ива Майоли, която е достигала до четвърто място в световната ранглиста за жени.

Украйна притежава изключително силен състав. Първата ракета Елина Свитолина е номер 4 в световната ранглиста. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 26 в класацията на УТА, а третата - Катерина Козлова, е номер 87. През миналата година България отстъпи драматично с 1:2 победи срещу Украйна, а Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.