България вече може да се похвали с общо трима осминафиналисти при юношите и девойките на Australian Open. След като вчера Адрияно Дженев се класира за тази фаза на първия от годината турнир то Големия шлем, днес там го последваха и Илиян Радулов и Росица Денчева.

Радулов, който е №2 в схемата при юношите, надви в два сета Тянхуей Чжан (Китай) - 6:4 и 7:6(2), а срещата помежду им продължи малко повече от 90 минути. По този начин талантът ни взе реванш за поражението от този съперник на турнира в Траралгон преди седмица.

Българинът осъществи пробив при 5:4 в първата част и това се оказа достатъчно. Във втория обаче китаецът стори това за 5:6, но моментален рибрейки на нашето момче прати срещата в тайбрек, където Радулов ликува след 7:2. Негов съперник в осминафиналтие ще бъде Оливер Оякаар (Естония).

Росица Денчева грабна втора поредна победа в два сета в турнира при девойките. Това стана факт след 6:2, 6:2 срещу Татум Еванс (САЩ), която е 17-годишна (с две години по-голяма от Денчева) и има ранкинг при жените на WTA - №885, докато при девойките е №38 в света.

Българката спечели пет поредни гейма в първата част, обръщайк иот 1:2 до 6:2.

На осминафиналите българката ще играе срещу поставената под №7 и фаворит за спечелване на титлата Мира Андреева от Русия.