Втората ни ракета при дамите - Изабела Шиникова, започна с победа квалификациите за участие в основната схема на "Уимбълдън".

30-годишната ни тенисистка, която е №217 в света, победи Симона Валтер от Швейцария с 6:3, 3:6, 6:3.

Така Шиникова постигна втората си победа на "свещената трева" в кариерата, като се приближи към мечтаното първо участие в основната схема на надпреварата.

За да достигне там обаче тя ще трябва да постигне нови две победи.

Днес Шиникова трябваше да спасява три брейкбола още в откриващия гейм, но успя да се справи, за да осъществи пробив от своя страна в шестия гейм.

Родната тенисистка поведе с 4:2, но веднага получи ребрейк, но след това осъществи третия пореден пробив в мача, с което поведе с 5:3. Тя трябваше да се измъква от ситуация 15:40 на свой сервис, но се справи и затвори сета с 6:3.

Вторият сет в мача бе абсолщтнно идентичен на първия, с единствената разлика, че отиде на сметката на швейцарката Валтер.

Този път тя поведе с 4:2, последва размяна на пробиви, а в заключителния гейм Шиникова имаше аванс от 40:15 при сервис на съперничката, но в крайна сметка допусна обрат и загуби сета с 3;6.

Така се стигна до решителен трети сет, в който ключовият момент бе осмият гейм. Тогава Шиникова поведе с 40:0 на сервис на Валтер и се възползва още от първия брейкбол, извоюва си аванс от 5:3, а след това на свой сервис затвори мача.

Във втория кръг на квалификациите тя ще срещне една иземжду Юлия Грабер от Австрия или Янина Викмайер от Белгия.