Бившият български тенисист Васко Младенов, който в момента работи като треньор в Украйна, публикува видеоклип във “Фейсбук”, в който обяснява, че е в столицата на страната Киев и иска възможно най-бързо да се прибере у нас. 32-годишнят българин, чието най-високо класиране в ранглистата на АТР е №632, споделя, че се намира в хотел срещу българското посолство в града.

“Скъпи сънародници, с вас е Васко Младенов и в момента се намирам в Киев. Тук ситуацията не е спокойна. Има бомби, има доста аларми, самолети, взривов, стрелби и съм в един хотел срещу българското посолство”, обяснява Младенов.

“Много чакам, наистина чакам нашите власти да направят всичко възможно, за да бъдем евакуирани. Всъщност, аз съм сам в хотела, така че за да бъда евакуиран от нашето посолство, за да се завърна вкъщи колкото се може по-бързо, моля направете всичко възможно това видео и тази информация да бъде разпространена. Много чакам, много искам да се върна в България. Благодаря ви!”, добавя още бившият състезател.

В кариерата си Младенов има 17 титли на двойки, повечето от които са от турнирите от сериите “Фючърс”. Последната от тях датира от 2019 година. Той има участия за страната ни и в Купа “Дейвис”.