И последният български тенисисти на Откритото първенство на Австралия приключи своето участие.

Това бе 18-годишната Денислава Глушкова, която бе част от основната схема на надпреварата при девойките.

Младата българка достигна до третия кръг на надпреварата, където обаче отстъпи от водачката в световната ранглиста на тази възраст. Това е хърватката Петра Марчинко, която победи Глушкова с 6:3, 6:1.

За Глушкова това бе дебют в турнир от Шлема, като тя успя да победи финландката Лаура Хиетаранта и чехкината Амелия Смейкалова в два сета, но Петра Марчинко се оказа прекалено тежко препятствие.

16-годишната хърватка, която е смятана за една от бъдещите суперзвезди на тениса, спечели мача за 62 минути, в които с доста агресия и непрестанно излизане на мрежата не даде шанс на българската си опонентка.

Глушкова бе последният български представител из кортовете на Мелбърн. В мъжката схема Димитър Кузманов отпадна в квалификациите, а Григор Димитров във втория кръг на основната схема.

При дамите пък Вики Томова успя да преодолее квалификациите, но загуби още в първия кръг на основната схема. Динко Динев пък бе наш представител при юношите, но той загуби още в първия си мач от американеца Озан Чолак.

Глушкова и Динев играха и в турнирите на двойки, където с партньор перуанецът Игнасио Бусе, Динко Динев достигна втория кръг, а Глушкова отпадна в първия кръг заедно с австралийската си партньорка Аня Наяр.