Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на родна земя. Световният №19 взе участие в демонстративен турнир в Белград, организиран от Новак Джокович, а пристигането му на родна територия бе документирано в социалните мрежи от личния му треньор - Крис Гро.

Григор не успя да излезе от групата си на "Adria Tour", а скоро ще вземе участие и във втория турнир от поредицата, който обаче ще се проведе в хърватския град Задар (19-21 юни).

Преди да се прибере у дома, Димитров не пропусна да се позабавлява с останалите участници в турнира на парти в нощен клуб в сръбската столица, включително и Джокович. Малко след това стана ясно, че сръбската суперзвезда е имал близък контакт с баскетболиста на Партизан Никола Янкович, който е е дал положителен тест за COVID-19.

В момента Гро и Димитров са в родния град на Григор - Хасково. Двамата не трябва да изкарат 14-дневна карантина, защото тази мярка отпадна на 1 юни за влизащите от Сърбия в България.

Гришо прекара последните няколко месеца в САЩ, а пътуването му до Сърбия бе първото му връщане в Европа след пандемията.