Седмици след атаката си срещу феновете в Мелбърн, които подкрепяха Доминик Тийм срещу сина му на финала на Australian open, бащата на световния №1 отново е в нападение и не спестява мнението си.

Този път мишена на словесните изстрели от Сърджан Джокович стана Роджър Федерер, дългогодишният конкурент на Ноле на върха в тениса.

"За мнозина швейцарецът е вероятно най-добрият играч в историята - каза Джокович-старши пред в. "Новости" в родината му. - И нищо чудно един ден да се окаже така. - Но извън корта той е обратното на това. Първото е, че той ревнува и завижда от успеха на Ноле. Той знаеше от момента, в който Новак проби при мъжете, че ще го надмине. И сега знае, че е по-добър от него.

Федерер е невероятен тенисист, но не мога да кажа същото за човека. Съвсем скоро Ноле ще изравни постижението му от 20 титли в Големия шлем и тогава ще е трудно да наречем Федерер "най-добър в историята", нали?

В същото време Новак говори с доста по-различен тон за Роджър, а и за другия му голям съперник - Рафаел Надал.

"Чета мнения, че феновете харесват най-малко мен от тримата - каза лидерът в ранглистата. - И така да е, не искам да разпалвам някакви спорове по тази тема. Не изпитвам лоши чувства към тези, които не подкрепят мен. Всеки има право на мнение. Но не съм усетил някаква омраза или негативизъм, имам доста привърженици на повечето турнири.

Федерер и Надал са по-дълго време в тура от мен, вероятно затова са по-подкрепяни.

Те са изключителни играчи, нямам нито една лоша дума, която да кажа за тях. Израснахме заедно с тези играчи в тениса, ние сме подобни в мисленето си и искаме само победата.

Роджър е бил на върха в ранглистата 310 седмици, което е невероятно постижение. И как играе в момента... Той продължава да е изумителен и да има най-високи амбиции. Изобщо не изглежда като човек, който скоро ще приключи с активната си кариера."