Бащата на Новак Джокович - Сърджан, даде поредно интересно интервю, в което говори за интересни теми около своя син.

Един от засекнатите казуси бе дисквалификацията на Ноле на US Open през миналата година заради удар с топка по една от съдийките на линиите.

"Не ми хареса това, което стана. Синът ми бе дисквалифициран за неволен удар. Това се е случвало преди с Федерер и Надал, но те не бяха дисквалифицирани. Прояви се не само неуважение към най-добрия играч в света, но с останалите направиха обратното", отсече Сърджан, който често критикува швейцареца и испанеца.

Той коментира и връзката им с неговия син: "Не знам дали разговарят. Роджър, Рафа и Новак са тримата най-добри в историята. Срещат се на безброй турнири. Трудно е да си приятел с някого, с когото се бориш за първото място, за титли и пари. Все пак мисля, че поддържат добра връзка. Надявам се Федерер да играе още пет, шест години".

За контузията на Джокович, която го извади от сметките след Australian Open: "Ако всичко се нормализира, той ще играе в Белград. Турнирът е познат и е в дома му. Ще е грандиозен и ще дойдат страхотни играчи като Доминик Тийм. Такива играчи не идват без пари или ако не им харесва. Надпреварата е от категория ATP 250, но те ще дойдат и от уважение към Джокович".