Бащата на световния №1 в тениса Новак Джокович - Сърджан, е известен с острия си език, като никога не пропуска възможност да се заяде с някой от противниците на своя син. Било то опоненти на корта, или критикуващите го световни медии.

Такъв бе и случаят по време на интервюто му за телевизия "К1", когато Сърджан Джокович се сети за случай 15 години назад във времето.

Причината бащата на Ноле да припомни мач от 2006-а бе, за да аргументира твърдението си, че Федерер не е особено добър човек. За никого не е тайна, че Маестрото, който вероятно е любимец №1 на тенис феновете по света, не е сред фаворитите на Сърджан Джокович.

Той също така не пропусна и да повтори, че западните медии не отдават заслуженото на неговия син. Отново твърдение, което сме чували неведнъж.

Примерът от 2006-а бе свързан с мач между Швейцария и Сърбия от Купа "Дейвис", когато изгряващата звезда Новак Джокович победи Стан Вавринка с 3:2 сета, а Федерер нападна поведението на сърбина на корта и постоянните му симулации на контузии.

"Преди 15 години Федерер нападна сина ми, когато той още беше много млад. Новак беше на 18 или 19 години. Според мен Федерер беше нясно, че някой ден ще се появи някой, който ще бъде по-добър от него. Той е велик шампион, по онова време бе дори най-великият, но колкото и да е велик като тенисист, Федерер не е добър човек.

Очевидно е, че медиите нямат особено добро мнение за нас, тъй като ги притесняваме. Ако трябва да съм честен, нямам желание да бъда част от техния свят. Мисля, че той е извратен. Много съжалявам, че реалността не им харесва.

Казвам само истината. Ако не им допада нямам какво да направя. Те критикуват Новак толкова много и пишат такива отвратителни неща за него, че просто не е за вярване. В тениса никога повече няма да има шампион като Ноле.

Новак е взел най-доброто от мен и съпругата ми. От мен - смелостта, а от нея - спокойствието. Когато се сблъска с някое препятствие той започва да разсъждава какъв е най-добрият начин да го преодолее, докато аз просто си блъскам главата в стената докато не припадна. Затова вече не гледам мачовете му.

Обикновено си търся друго занимание и само ми казват резултата, когато сетът свърши. Съпругата ми следи играта, защото жените са по-силни от нас", сподели той.