Борис Бекер даде първото си интервю след излизането от британския затвор, в който изкара 231 дни.

Той бе осъден за укриване на данъци и подаване на фалшива информация за банкрут пред влактите в Обединеното кралство.

"Там ти си никой, ставаш никой - разкрива Бекер в откъси от интервюто, излъчено по канала SAT 1. - Аз не бях Борис, никой не казваше името ми. Станах номер A2923EV.

Това е - на никого там не му пука кой си и какво си направил преди да влезеш в затвора.

Усещам обаче, че научих важни уроци за този период. Преоткрих себе си, мислих доста върху нещата в живота, които не съм правил както трябва. Урокът е болезнен и признавам, че никак не бяха лесни месеци.

Но нещата се случват с определена причина, а аз понесох отговорност за това, което съм извършил грешно."

Бекер разказа и за последната си сутрин в затвора в Хънтъркомб, когато е очаквал да го освободят и депортират в Германия.

"Не спах, седях от рано на ръба на леглото и чаках да отворят вратата на килията. В 7:30 часа дойдоха да ме отведат, а аз бях си приготвил нещата от предната вечер, нямах търпение.

Усещането да излезеш от затвора трудно може да се обясни на човек, който не е влизал вътре."

Някогашният номер едно в тениса разкри също така, че синът му остава да живее в Лондон, където е неговото ежедневие, работа и среда. Това означава, че за да го вижда в следващите години, той трябва да се прибира в родината.

Бекер-старши е със забрана да влиза във Великобритания в следващите 10 години, считано от момента на присъдата (през април).