Най-голямата фигура в историята на немския тенис Борис Бекер коментира темата с Александър Зверев, която напоследък се измести като център извън спортните успехи на младата германска звезда.

Саша, който игра финал на US Open в края на 2020-а, но загуби от Доминик Тийм, има огромни проблеми извън корта. Първо те са свързани с доказано бащинство на дете, което майката не иска да сподели с него. А после дойдоха и обвинения в насилие от друга негова бивша приятелка.

Бекер, сам с доста скандална слава още като играч, а в момента с куп проблеми и пред банкрут, защити бъдещето на германския тенис.

"Саша е добро момче, случиха му се много неща в последната година и за млад играч не е лесно - каза легендата. - В личния живот това му бе най-трудната година, а в професионален - най-добрата. Така се превръщаш в мъж и така се изправяш срещу изпитанията на живота. Няма друг начин, освен да ги посрещаш.

Сега разбирам, че брат му Миша ще поеме основна роля край него, нещо като личен съветник и агент. Това е добре, той има огромен опит и е много зрял човек, а и сам бе чудесен професионален играч. Трябва да му каже съвсем ясно, че след събитията около личния му живот, Саша започва там от 0. Но всеки тенис мач започва от 0-0, нали? Това не бива да го плаши.

В последните няколко години часто от моята работа в ръководството на немския тенис бе да съм ментор на Зверев. Той е чудесно момче и великолепен талант, така че не съм изненадан колко близо бе до титла в Шлема. Мнозина го отписват заради слабости в играта и психиката, после започната да го зачеркват за проблемите в личния живот. Бъркат, а той скоро ще им го докаже. Може да преодолее всичко и ще видите, че ще е сред фаворитите във всеки турнир от Шлема, в който предстои да играе."

Зверев е №7 в световната ранглиста в момента, а преди седмица се раздели първо с треньора си Давид Ферер, а после и с агенцията на Роджър Федерер, която се грижеше за професионалните му дела.

Сега негов личен мениджър е брат му.