Матео Беретини призова Италия за подкрепа в голяма неделя за спорта на страната.

Световният №9 в тениса стигна финал на "Уимбълдън" и ще играе срещу Новак Джокович утре следобед в Южен Лондон, а недалеч - в Северната част на града, в неделната вечер Италия среща Англия на финал на футболното Евро 2020.

Беретини е първият италианец на мъжкия финал на "Уимбълдън" и в родината му цари еуфория от предстоящия голям ден за спорта на страната.

"Съветът ми към италианците? Първо, да се усмихват повече след годината, която имахме всички не само в нашата страна. - каза Матео в интервю след победния полуфинал срещу Хуберт Хуркач. - Бих им препоръчал да си купят хубави телевизори, защото неделя може да бъде много специален ден за всички нас.

Все пак е лудост е да си мислим, че можем да спечелим всичко. Говоря най-вече за тенис финала, защото това до момента никога не се е случвало. А и срещу мен е световният номер едно...

След това пък е футболният финал. Те наистина си заслужиха финала с начина, по който играят до момента. Не знам как ще се развие деня, но се надявам да мога да гледам мача.

За италианците тази неделя ще бъде наистина луда. Заслужихме си я. Ще бъде чудесен ден."