В турнир с участието на доскорошния №1 Даниил Медведев, трикратния шампион от Шлема Стан Вавринка и защитващия титлата си Хуберт Хуркач, един италианец изненада всички и грабна трофея.

Това е Лоренцо Сонего, който е новият шампион от турнира от категроия АТР 250 в Метц, като го направи без да загуби нито сет по пътя си.

Италинецът, който е №65 в света победи Александър Бублик със 7:6, 6:2 във финала, с което грабна своята трета АТР победа в кариерата.

И останалите две за него бяха в турнири от категория АТР 250 - в Анталия през 2019-а и в Сардиния преди година.

Решителен за Сонего се оказа тайбрекът на първия сет, който с четири поредни точки той спечели със 7:3. Видео вижте тук.

Тримуфът в първия сет сякаш съвсем отказа опонента му Александър Бублик от битката, което изобщо не е изненадващо за казахстанеца.

Той неведнъж е предизвиквал скандали с тоталното си нежелание да играе тенис на моменти, направи го и през втория сет, когато очевидно умишлено губеше точки, за да си тръгне по-бързо от корта с 2:6.

Това затвърди лошата му серия на финали, която се изразява в шест поражения и само един триумф - в Лион по-рано през тази година.